7 Mayıs Hostel Downtown, Roma

Biraz önce aldığım su, herhalde hayatımda aldığım en pahalı su, tadı da bizimkilere nazaran daha sert. memleketimiz gerçekten çok güzel, Allah'a şükretmek gerek..

Havalanından roma merkeze bir tren seferi vardı.Buna bindik. Bileti aldıktan sonra bir makineden okutmak gerekiyor. Ardından trene biniliyor. Karşımızda oturan yabancı bir çift bunu yapmamış kontrolör ceza kesmek istedi... Tabi adamda vermemek istedi. Görevli çok net bir şekilde, eğer cezayı ödemezse pasaportuna el koyacağını söyledi. Bundan sonra adam cezayı ödedi.. İşte Avrupa'da çoğu yerde göreceğimiz gibi kuralların geçerliliği çok yüksek. Bütün toplum bunu kabullenmiş. Bu bir kültür haline gelmiş...

Bütün seyahatimiz boyunca önce vardığımız istasyonda turizm information ofisinden şehirele ilgili bilgi ve harita temin ediyoruz. Ardından kalacağımız yere gidip eşyalarımızı bırakıyoruz. Sonra şehri tanımaya çıkıyoruz. Akşama kadar gezip, sadece uyumak ve dinlenmek için hostele geliyoruz..

Hostel downtown'ı internetten buldum. Booking.com üzerinden rezervasyon yaparsanız rezervasyon ücreti ödemezsiniz..


From May 28, 2012

Saat 16:00 gibi kolozyum/arena'da olduk. İtalyanlar buraya Kolosseo diyorlar. Biz de arena diye biliniyor. Arena latince bir kelime ve kum demekmiş.. Bu da zemindeki kaplama olarak kullanılan kumdan geliyormuş.. Gerçekten muhteşem bir yer. Bunu eski zamanı hayal ederseniz daha iyi anlarsınız. Binlerce insanın önünde ölümüne yapılan çarpışmalar. İzleyenler eğlence için, çarpışanlar ise ya ün için ya da mecburiyetten burada kanlı savaşlar olmuş . Diğer yandan gözüme etraftaki sanat yapıları çarpıyor. Hem bu kadar sanatla içiçe bir ruh, hem de bu kadar vahşi nasıl olunabilir. Sanat aklma hep ince ruhlu insanları getirir. Fakat eğlence ve ün için kan dökmeyi bununla yan yana getiremiyorum..

Diğer gözüme takılan, heykeller çok gerçekçi ve nispeten çıplaklar. Bunun nedeni de sanırım insan bedenindeki harikalığı ve güzelliği göstermek istemeleri

Roma'nın dondurması meşhurmuş. Dondurmaya gelato diyorlar. Gerçekten çok bol koyuyorlar ve oldukça lezzetli. Nasıl birşey olduğunu merak ederseniz Ankara kentparkta gelato cafe'ye uğramanızı tavsiye ederim..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

create Virtual Machines in VMware with ansible

Yüksek Hizmet Sürekliliği (High Availability)