Daha iyi öğretim için Neler Yapılabilir

Öğrendiğimiz materyali iki gruba toparlayabiliriz.


  • Önümüze sunulduğu için öğrenmemiz gereken bilgiler
  • ihtiyacımız olduğu için öğrenmemiz gereken bilgiler...

Okul hayatımızda çoğu bilgi, önümüze sunulduğundan, öğrenme ve hatırlama çok düşük düzeydedir. Ama iş hayatında karşılaştığımız bir problemin çözümü olarak öğrendiğimiz bilgiler daha iyi öğrenilmiştir.

Kurs ve derslerde çoğu bilgi, öğrenci önüne sunulduğuna göre, acaba bu bilgilerin ihtiyaç haline getirilmesi nasıl olabilir ?

Materyali öğretmeye başlamadan önce, öğrenciyi motive eden/zorlayan/fayda sağlayan bir neden gösterin !

Bunun bir yolu senaryo biçmek olabilir. Mesela
Programlama dersi ;
"Bizim meşhur Gauss ile aynı sınıftasınız.. Öğretmeniniz 1'den 100'e kadar olan sayıların toplamını bulmanızı istedi. Sizin önünüzde bilgisayarınız ve Pascal (veya hangi dil öğretiliyorsa) bilginiz var.. Gauss'tan daha önce bu hesaplamayı yapabilir misiniz ?"
Yazılım Mühendisliği dersi:
"Bir yazılım geliştirme takımında bulunduğunuzu varsayalım. Sizden bir kuruma ait yazılımı, istenilen fonksiyonlara sahip, ayrılan bütçe dahilinde, kullanımı ve bakımı kolay bir şekilde yazmanızı istediler. Nereden başlardınız ? Projeyi tamamlamak için hangi yollardan geçmeniz gerekirdi ?"
Ağ dersi:
Bilgisayarınızdan www.cengaver.net sitesine tıkladığınızı varsayalım. Ağ üzerinde ilk çıkan paketin yerinde siz olsaydınız, hedef siteye nasıl varırdınız ?
Donanım Dersi:
Elinizde Macintosh için yazılmış bir uygulama var ve PC'nizde çalıştırmak istiyorsunuz. Nasıl yaparsınız ? Veya yapabilir misiniz ?

Bu yazının içeriğinin oluşturulmasında Bu siteden faydalanılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

create Virtual Machines in VMware with ansible

Yüksek Hizmet Sürekliliği (High Availability)